Provbakning baguette.

På min förtidigtfirade födelsedag fick jag bl.a. en specialplåt för att baka baguetter. Den kom från Lidingöborna och hade inhandlats  via nätet från “ho vet vars”.  Förstår att “baktanken” är att det skall serveras nybakt varje morgon under julfirandet. Därför är det ju dags att börja träna. Har just nu degen på sista jäsningen före gräddning. Tog ut ett recept från bloggen. Det är ganska simpelt med vatten som basvara. Om det nu lyckas någorlunda så återkommer jag med recept och utlåtande.
Skall nämligen få besök av en kompis från stan klockan ett. Vi skall fika och se lunchtravet tillsammans och se hur de säkra hästarna galopperar. För råkar man ha en säker då är det oftast den som felar. Då brukar jag säga: gör hamburger av den där ……..!
Skall nu testa det nybakta på kompisen för han är alltid rak i sina svar och säger alltid vad han tycker utan att linda in det i bomull.
S5002484

Så ser det ut före gräddning. Lägg märke till hur plåten är utformad. Resultatet avgör om det blir en bild efteråt och så receptet. Vi kanske syns igen i detta ärende.

2 svar på ”Provbakning baguette.”

  1. Kul att du förstod vinken! Vi ser fram emot gott bröd varje morgon:-) i jul. Skönt att se att du bakar och inte bara sitter på baken.

  2. Här går det undan!

    Hoppas dom blev bra eftersom jag verkligen ser fram emot att komma upp och som bonus få äta nybakta baguetter på mornarna.

Kommentarer är stängda.