Ett ? rätades ut i dag!

Kylan börjar kännas lite besvärande. Så i dag när det var en tillfällig lindring passade jag på att åka till staden för att förstärka långkallingförrådet. Samt ordna en del andra hopsparade ärenden.
Innan jag åkte hem tittade jag in  på kupan. Där kom jag i samspråk med en man som jag aldrig sett tidigare. Men det ringde en pytteliten klocka när jag hörde hans efternamn. Efter att ha rotat i minnesbanken en stund så säger jag till mannen:* Du förstår att i slutet av 1950-talet så var vi fyra  man som körde timmer i tvåskift åt dåvarande Domänverket. Vi hade en liten bandtraktor, kletrac oc 3, som dragare.
Vi bodde i kojan “lilla Holyvod” nere vid Öreälven. Det var i mars/april och det var 30 minusgrader varje natt och morgon. I andra skiftet fanns en körare med samma efternamn som du, och så nämnde jag förnamnet. Men det var ju min far säger mannen som jag samtalar med. Pappa har berättat för mig om detta fortsätter han. Om hur kallt det var , hur vattenhinken som stod i köket hade ett lager is varje morgon, hur man kunde se stjärnorna på natthimlen mellan väggblocken. Även hur det kunde hända att håret frös fast i ytterväggen om man låg för nära med huvudet.
Jag har under åren som gått ibland undrat var just den timmerköraren tog vägen. För när  de sista stockarna var transporterade ner till älven så skildes vi åt. Nu rätades frågetecknet ut och jag fick utförligt veta vart körarkompisen tagit vägen. Tyvärr så hade mannen avlidet för ett par år sedan. Men det var ändå trevlig att få veta vart han tog vägen .Ja så är tyvärr livet ibland, man ses en gång och aldrig mer. Därför gäller det att göra det bästa av varje situation                                                                                                    

.http://www.knaften.se/2008/02/03/iskalla-minnen/
*Om just denna timmerkörning och kalla vår finns tidigare skrivet om i min blogg

Ett svar på ”Ett ? rätades ut i dag!”

Kommentarer är stängda.