Första advent.

Ja så var det dags för första advent igen. För min egen del är det för sjuttiofemte gången.  Eftersom jag föddes den sjunde december hade redan advent infallit  det året. Det är alltid en mängd av pyssel inför just denna helg. Från barndomen har jag dock inget speciellt minne av detta. Men på senare år så börjar det redan torsdag/fredag. En mängd adventsstakar och julstjärnor plockas fram. Alla glödlampor skall kollas och nya skall inhandlas. Något snille har ju sett till att nästan alla glödlampor har omvandlats till dyra lågenergilampor. Men när det är klart så ser det ju onekligen trevligt ut, och energibolagen gnuggar säkert händerna för varje extra kwa som förbrukas.  I dag som är fjärde söndagen före juldagen tänds också första ljuset i den fyrarmade ljusstaken. Och följden av detta kan tyvärr läsas om efter en hel del bränder. Kvarglömda ljus är en pina samt att det saknas en hel del brandvarnare.  Så kolla alltid en extra gång innan ni lämnar huset/lägenheten.  Seden med adventsljus är från 1930-talet  i mina ögon är det ett ganska nytt påfund.
I går lördag var jag bisittare på  Röda Korsets kupan. Men det var inte bara att sitta, koka kaffe, plocka fram saker bl.a. Öppet mellan elva och fjorton så det var ju överkomligt. Eter stängningen åkte vi förbi Tyra 3 som bjöd på te och enormt gott hembakt bröd. Nu får det vara slut för denna gång. Det är dags att bänka sig framför teveapparaten och hålla tummarna för Kalla i jakten på Björgen. Kära läsare, ha en bra söndag.