En titt i backspegeln.

Som omväxling till kaksnacket skall jag titta lite bakåt i pingishistorien. I den gamla goda tiden, långt långt innan dom nya kvastarna sopat bort allt.
Året var 1985, datumet 23-24 mars. Den tiden hade Öråns SK många dugliga ledare och en hel del duktiga pingisspelare. Nämnda datum åkte vi över till Mo I Rana med en busslast spelare och medföljande föräldrar. Med andra ord en riktig familjeresa. Målet var att deltaga i i Bergen Bank Cup som klubben fått inbjudan till. Inkvartering skulle ske i en skola nära tävlingslokalen.
Resultatet av tävlingen blev att av 12 klasser vann Örån 10. I Ranabladet måndagen efter kunde man läsa “mest Örån i Bergen Bank  Cup”. Urklippet sitter för övrigt i mitt pingisrum i källaren. Det var tre flickor från Knaften* som deltog och vann allt som gick att vinna.
De bestående minnena förutom resultatet var att tävligsledaren satt uppe på estraden vid ett bord och kedjerökte. Ibland kunde man knappt urskilja honom i rökmolnet. Och så var det pizzorna som serverades på  ett matställe. Lördagkväll var nämligen hela truppen ute och åt. Största modellen av pizzorna var en halv meter i diameter. Man fick inte hellre kniv och gaffel utan allt var färdigskuret i rätt så stora “tårtbitar.” Men det fungerade lika bra. Visst är det märkligt att den resan känns inte så långt borta, ändå är det drygt 25 år sedan. Det är fasligt vad tiden rusar iväg.

* En stadspojke som vann 2 klasser har flyttat till byn och bor nu “på svidja”mitt emot det som en gång var poststationen. 
IMG_9875

Kan inte visa någon bild från tävlingen men det var ju en bussresa så det får bli en bild av –just det, en buss.

Ett svar på ”En titt i backspegeln.”

  1. Kom också ihåg den resan! Till och med spelarna som värmde upp rökte vid borden! Men kul hade vi allt 🙂

    Tack för senast! Var jätte trevligt att träffa er! Och julbocken har fått hedersplats och ljusstaken har sin givna position. Tack!!

    / Kram

Kommentarer är stängda.