Återigen en ny dag.

God morgon alla medmänniskor som finns överallt ute i cyberrymden.
Även om det är tidigt på morgonen, tänk vilken förmån  det är att kliva upp ur sängen  och känna att alla kroppsdelar fungerar fortfarande som tidigare dagar. 
Tänker också på de gamla människor, som enligt tidningar och TV, låses in och överlämnas åt ödet nattetid.
De människor som slitit hela livet och hjälpt till att bygga upp samhället. Deras bonus nu, i penningbesparande syfte,  verkar bli en behandling sämre än den vi ger våra husdjur. 
Själv har jag fantastiskt nog haft en sammanhängande sömn i hela 3 timmar. Mellan 02:00 och 05:00. Förutom detta så är det som vanligt en timme i taget. Men vad gör väl det när jag har så lätt för att somna om igen.
Katten väckte mig strax före klockan sex. Det var dags för den att jaga råttor. För dom är det gott om i år. Hunden skulle ut strax före sju. Passade på att sätta i motorvärmaren för jag skall snart åka in till stora staden och mata ett par kattor.  Är kattvakt i helgen.
Dom har ju som gamlingarna varit ensamma och inlåsta. Men det är mycket sällan.
När jag snart skall åka får Milou (hunden) åka med. Varje dag får han springa fritt efter en skogsväg. Han tycker  om detta så om det någon dag dröjer så visar han tydligt att är dags.
Det är även dags att fylla på bensin. Minns med vemod när den kostade 67 öre litern. Det är något som blivit mycket dyrare i förhållande till penningvärdet. Skatt på skatt på skatt. Nog var det väl tur att rödgröna röran inte helt lyckades, i alla fall när det gäller bränslepriset för oss glesbygdsboende.
När jag så kommer hem efter stadsresan så tar jag fram småfranskan som skolbaren i byn säljer vissa lördags morgnar. Kokar te och sen tittar vi på skidor från Gällivare. Mor har haft sovmorgon.
Till slut vill jag skänka en tanke till alla som arbetar frivilligt och gratis på Röda Korsets Kupan. Bakar och handarbetar och skänker detta till försäljning. Det var ju julbasàr i går. Fullt drag med mycket folk som handlade.  Och tidigare har det suttit ett högavlönat kräk och stulit många millioner. Det är så man kan spy. Nej nu är det dags att sluta, för bilen är nog lagom ljummen. Ha en bra dag alla medmänniskor, på återhörande.

Ett svar på ”Återigen en ny dag.”

  1. Hej
    Om man läser mellan raderna, så kan jag se en ilska över att du tycker att mammon går för hårt fram. Håller med.

    Vi ses och hörs

Kommentarer är stängda.