Så var det klart—för i år i alla fall!

Nu äntligen har jag färdigt schju schorters kakor. Alla sju sorterna har bakats X 1,5 sats. Utom kardemummakakorna som blev X 2. Så kakor har jag gott om. Misstänker att en och annan kaka slinker iväg när julfrämmandet kommer. Fast det är ju fel att kalla våra barn och deras familjer för främmande. Nå hur smakar det kan man ju undra? Måste inkalla opartisk expertis, för mina smaklökar måste nog ha ett par veckors rehabilitering. Efter allt smakande känns dom helt bedövade. Nu väntar jag bara på den “löpare” som jag skickat till stan för att köpa ett helt gäng lämpligt stora plastburkar. Då blir det paketering, märkning och infrysning. Känns nästan som jag plötsligt blivit”jöralös”. Men det finns ju ett antal “tjerurötter” som inte är helt färdiga.  I alla fall så ska jag vara ledig i morgon och besöka röda korsets julbasàr.
Angående namnändring på vissa sorters kakor har jag via mejl från mina läsare fått förslag. Greker kanske skall heta atenare. Låter ju mindre utpekande av viss sorts människor.
Brysselkexen skulle då kallas Van dummisar. Den som kom med det förslaget hade riktigt bra fantasi. Finska pinnar är fortfarande olöst vad gäller namn. Namnförslag emottages fortlöpande.
S5002472

Här är absolut sista plåten färdig för ugnen.
S5002473

Så blev det i dag. Bara paketering kvar.

Sedan jag sett biderna kan man ju tro att vissa sorter semestrat utomlands och andra i Sverige. men enlipt receptet skall det synas så ungefärligen.

2 svar på ”Så var det klart—för i år i alla fall!”

  1. … jag struntar i namnen..bara det är gott:)
    har du vägarna förbi sundsvall nisse så kom förbi med bakverken…jag bjuder på kaffe 🙂

Kommentarer är stängda.