Gör i dag– det du tänkt göra i morgon.

Kom hem från min pryo 11:50 lagom till programmet “hem till gården”. Hade då hunnit med en sväng till apoteket hjärtat för att hämta ut den spruta som förpestar min tillvaro å det allra grymmaste. Den 24:e är det dags att stickas igen. Men enligt vetenskapen så kanske den förlänger livet en aning.
Efter tv-programmet kände jag suget efter bakbordet och receptboken. Tänkte att det som skall göras i morgon går väl lika bra att börja med i dag. Fast det borde ha varit gjort i går.
Nåväl det blev korintkakor och skurna chokladbröd. 1,5 sats av varje. En fördel att baka själv är att då får man provsmaka på degen närhelst man vill. När min kära hustru bakar då är det restriktioner. I bästa fall får jag skrapa degbunken,som redan är tömd en gång.
I morgon blir det kardemummakakor, greker ,nej nu heter det atenare, samt brysselkex. Förstår inte riktigt att små runda platta kakor med röd kant skall kallas kex. Och det där med Bryssel för ju inget gott med sig. Vill nog kanske döpa om dom. Kanske rödkantade– nånting. Förslag önskas från läsekretsen.
S5002470
S5002471
Bilder säger väl minst lika mycket som ord.

Ett svar på ”Gör i dag– det du tänkt göra i morgon.”

Kommentarer är stängda.