Ny dag-nytt ljus-nytt bak.

I dag är en annan dag. Det är bakdag. Det är dags att förverkliga de hastigt påkomna fantasierna om att baka lite kakor till den stundande julen.  Eftersom det är alltför länge sedan förra kakbaket så behövs det en lätt uppvärmning.  Börjar därför med finska pinnar. Eller kanske man måste säga “landet öster om bottenvikenpinnar”. Bor ju i ett land som är överdrivet fokuserat på vad bakverk inte får heta. Nåväl, har nu värmt upp, gräddat och provsmakat och det smakar nog rätt så normalt. Nu en lättlunch bestående av grönsaksbuljong och med bara olika grönsaker i. Det är ju det här med diafragman ni vet. Förresten så har jag redan tillverkat en ny mördeg men inte bestämt än vad nästa sort skall bli av den.
S5002466

Så var den första mördegen av 200 gram smör
S5002467

Det här med fingertjockt  är ju lite diffust, Det är ju stor skillnad på fingrar, det fick bli ungefär som mitt ringfinger.
S5002468
Före gräddning.
S5002469
Så blev resultatet. I alla fall så stämde antalet med vad receptet tyckte. Ca. 50st ……pinnar.
har ätit lunch samtidigt som jag skrivit, så nu blir det bakboksläsning.

Ett svar på ”Ny dag-nytt ljus-nytt bak.”

  1. Tja moderna tider kräver kanske moderna namn. Så ’chokladbollen’ är nog här för att stanna.

Kommentarer är stängda.