Lycksele Schackklubb- fanns en gång.

Efter några års träning med “Knaftpojka”blev det dags att dra mot staden och den schackklubb som då fanns där. Det blev en ny erfarenhet, för motståndet där var mycket tuffare. Sedan skulle man ju lära sig att föra protokoll och även använda klocka. Det mesta av detta ligger så långt bakåt i tiden att minnena har bleknat en del…… Klubben var ganska livaktig* och deltog även i seriespel. Det blev resor till Umeå, Vännäs, Holmsund och Obbola. Alltså inom södra Västerbottens schackdistrikt. Verkligt tufft att möta särskilt schackklubben Rockaden i Umeå. Det gänget for fram som en slåttermaskin i en åkerteg. Ett speciellt minne från Vännäs. Det laget huserade i järnvägshuset och bestod av mest SJ-anställda. Visste på förhand att mannen jag skulle möta vid brädet var verkligt svår. När vi anlände så upptäckte jag att motståndaren tydligen tagit sig ett par järn. Den tiden var inte ordet doping uppfunnet. Kanske inte så dumt tänkte jag, kanske jag har lite större chans att besegra honom. Men där bet jag mig i tummen. Trots att mannen spädde på med någon “bärs” då och då så blev han bara bättre och bättre. Sällan hade jag varit så chanslös i något parti någonsin. Trots förlusten så var det en verklig upplevelse att spela just detta parti. En mycket trevlig och gemytlig man var det som spöade upp mig ordentligt. Frid över hans minne, för det är massvis med år sedan han lämnade det jordiska. Det har för övrigt många av mina schackvänner gjort. Tråkigt , men så är ju livet………  Har i ett tidigare inlägg skrivit om en klubbkompis från Lyckseletiden. Han är fortfarande aktiv i Uppsala. Han och hans fru hade varit på en semestertripp i norr för ett par år sedan och på återvägen besökte dom oss i Knaften. Samtidigt fick jagen riktig lektion i blixtschack. Han hade förkovrat sig ytterligare sedan lyckseletiden. Ett trevligt och minnesvärt besök.
* Klubben ordnade t.o.m. danser i gamla folkets hus i Lycksele, beläget i början på Borgargatan. Ungefär där polishuset parkering är.  Torde väl vara mer än 55 år sedan.
S5002462
Spelet kan börja. Den siste pingisspelaren jag tränade är även intresserad av schack. Han kommer någon gång då och då. Han är riktigt duktig, men än kan jag hålla ställningarna.