Så var det dags igen.

Den traditionstyngda dagen “Fars dag”har infallit än en gång. Den dag då barnen firar sina fäder.
Minns mycket väl från mina sex år i skolan hur viktig dagen var. Veckorna före satt alla barn under teckningstimmarna och knåpade på farsdagskorten. Ett särskilt papper som veks på mitten. På utsidan präntades noggrant in “TILL far”. Inuti skrevs  det olika saker och naturligtvis från vem.
I dag verkar seden att göra korten på skoltid ha försvunnit. Ja så är det, allting förändras ju. Var sak har tydligen sin tid.
Min fars dag började med att frun sade: Upp på högpallen så blir du klippt, och sedan ska du raka av dig skägget .(Det växer trots behandlingen) dotter måg och barnbarnet kommer i dag. Sonen bor lite långt ifrån för personligt besök, men har fått telefonsamtal och ett fint kort/mejl från han och hans familj. Skall försöka infoga kortet i slutet.
Lite fakta om fars dag:  Enligt Wikipedia  har den sitt ursprung från 1910 i USA. Det var en dotter som ville hedra sin far som ensam uppfostrat sex barn sedan hustrun dött i barnsäng vid födseln av sjätte barnet. Idèn spred sig och 1924 förklarade presidenten att han stödde idèn.
Första gången dagen firades i Sverige  var i juni 1931. Efter önskemål från Nordiska handelssamfundet senarelades dagen till november.
farfar2
Här är farsdagskortet, men banbarnet Joar( Karl Berthold) verkar ha fått byta kropp med mig.
Teknikens under ,men jag är inte inblandad i bytet.

2 svar på ”Så var det dags igen.”

  1. Allt stämmer på pricken! Speciellt tvärgubbe och tjurgubbe…:o) Grattis på farsdag söte lille far!

Kommentarer är stängda.