Kakbaksfunderingar.

Tidigt i morse innan jag lämnat”bussun” började jag tänka på den anstormande julen. Det brukar ju vara lite av tradition att det skall finnas åtminstone några sorters kakor på kakfatet  För rätt så många år sedan bakade jag nio olika sorter till en jul. Men har inte något större minne av tillvägagångssättet. Tänkte också på att det borde finnas ett rationellt sätt med en grundsmet som går att använda till flera sorter men med variation i garnering.
Nu har jag hittat en gammal receptsamling i köksbänken. “Det är roligt att baka” heter samlingen. Marabous nya handbok i bakpulverbak. Pärmen saknas så jag vet inte utgivningsåret.
Där under rubriken småkakor finns receptet på en mördeg som, tro mig eller ej, kan användas som grund till 14 olika kakor. Helt fantastiskt, ser riktigt fram emot att sätta igång. Men se 14 sorter blir det nog inte för allt sådant där fikabröd lägger sig ju bara utanpå den redan befintliga övervikten.
Känner mig för övrigt lite piggare i dag. Hör och häpna, har fått sammanhängande sömn i tre plus två timmar för ovanlighetens skull. I övrigt en timme i taget. Nu är det tio dagar till nästa spruta. Hoppas bara att ingen svacka uppstår då.