Oxsvanssoppa- en delikatess.

Har alltid trott att oxens svans var till för att ,typ, vifta bort flugor. Är ju inte så värst belevad vad gäller lite udda(finare ) maträtter.
För ett par veckor sedan kom min kära hustru hem med något som vid hastigt påseende liknade lite tjocka skivor av ananas.  Vad är detta frågade jag? Oxsvans ser du väl blev svaret . En vacker dag skall jag bjuda dig på soppa av denna svans fortsatte hustrun. Hum, um muttrade jag och tänkte på var svansen var monterad på oxen. I dag var då den dag när svansen skulle förvandlas till något ätbart.  Hustrun satte sig vid datorn för att söka recept. Kom efter en stund med en bunt sådana. Tillagningen skulle ta 2,5-3 timmar.  Med en del olika tillbehör blev då soppan färdig och skulle intas. Doften var det inte något fel på, och smaken—  den var helt fantastisk. kunde aldrig nånsin ha trott att soppa från en svans på en oxe skulle vara så njutbar. Har väl kanske någon gång hört noblessen tala om denna typ av soppa. Och nu har även jag sällat mig till denna skara.
Men det lär väl dröja ett bra tag till nästa gång, för det finns ju bara en svans per oxe och oxarna är det långt emellan. En undran bara. Kan man kanske göra älgsvanssoppa? Men då behövs det nog många älgar för den svansen är ju väldigt kort. I år är det nog för sent med detta men nästa år kanske. Har ju kontakter i ett visst äljaktslag.   .

Ett svar på ”Oxsvanssoppa- en delikatess.”

  1. Haha. Usch, låter inte vidare gott. Låter broskigt. Letar efter receptet på Tärnakaka: har du det här ngnstans? De har ett stenugnsbageri här där jag bor nu: skulle vara kul att prova baka det där… Kram på dig!

Kommentarer är stängda.