Återvinning—med omdöme.

I min hemby finns en återvinningsstation som betjänar några byar. Åkte ner dit i går med lite plåt/glasburkar. På vagnen för plåt /metall kan man läsa att burkarna skall vara rengjorda. Även målarburkar som lämnas skall vara rena. Öppnade locket och slängde i mina tomma burkar. Och vad ser jag om inte en 3 liters målarburk. Måste flytta på den för att kunna stänga locket ordentligt. Tycker att burken känns tung, javisst den är full med ihoptorkad färg. Tror inte att det är meningen att sådana burkar skall lämnas där. Eftersom jag känner en viss sympati för den som inte kunnat läsa eller kanske tolkat skylten på annorlunda sätt så ställde jag burken i min bil. Skall nämligen till återvinningsstationen i Lycksele senare i veckan. Där finns en speciell station för burkar med färg/färgrester.
S5002446
S5002447

Ett svar på ”Återvinning—med omdöme.”

  1. Jag kan inte låta bli att kommentera detta, jag tror att det finns folk som är analfabeter. Därför blir texten på återvinningskärlen alldeles för komplicerade för vissa, det vore bättre med ett bildspel som visas i en stöldsäker fastmonterad bärbar DVD-spelare *asg*

Kommentarer är stängda.