En ny utmaning

Har tidigare vid en del tillfällen sponsrat hembakta bullar till Röda Korset. Bl.a. till det stick/sykafe som anordnas på kupan torsdagar. Nu är snart alla bullar  åtgångna
och vid senaste kafeet var det en lej´di som uttryckte att “det skulle ha varit gott att någon gång få smaka kardemummabullar”. Eftersom det normalt inte ingår i min produktion så kollade jag på ica.se/recept. Där fanns det jag sökte så det var bara att sparka igång. Bakar av en halv liter för andra halvlitern ska bli kanel/vaniljbullar nästa dag. Skall nämligen i dag även baka kardemummaskorpor av en liter. Skorporna har blivit så omtyckta att dom bara “försvinner” åt alla håll. Skriver detta medan skorplängderna jäser på plåt.
S5002435
Det är alltid roligt att lägga till en bild. Hälften av degen utkavlad. Som kanske syns är degen ganska svartprickig, för enligt receptet skulle kardemumman vara grovt stött.
S5002436

Med socker och kanel. Ja, kanelen skulle faktiskt vara med. Tog lite sparsamt för att inte äventyra kardemummasmaken.
S5002437

Nu är det bara att skära till lagom bitar.
S5002438
Så blev det. Provsmakat så klart. Mums, mums.
S5002440

Bra “tajming” nu är skorpämnena väljästa.
Medan dom gräddas får det väl bli lite V75 eller kanske bara en “dagens trubbel”
På “jennsyn”som dom säger i Norge.

Ett svar på ”En ny utmaning”

  1. Ser fantastiskt gott ut. Men så vet jag ju att du är en oerhört bra bagare och kock :)! Kommer ju hem till jul och då bjuder jag in mig själv på den sedvanliga tärnakaks frukosten. Alltid lika mysigt, trevligt och gott!! Och om du har kvar i frysen kanske man kan få ett smakprov av kardemummabullen som är my i ditt breda register! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *