handarbete i olika former.

Har en mycket kreativ hustru som även på så kallade  lediga stunder låter händerna arbeta.
Antingen brodera virka eller sticka. Och behövs det omväxling så finns turboknyppeldynan en trappa ner i hobbyrummet. Det senaste projektet är att fläta väskor av kaffepaket.
På begäran av min internetvän Alma Hamilton hade jag lovat att i kväll “lägga ut” bilder på flätade väskor. Det skall helst vara Gevalia bryggmalet, Men det går åt sådär 40-50 paket. Så antingen får man dricka oerhört mycket kaffe eller be vänner och bekanta samla på tomma paket. Vi har även en löpare som samlar Löfbergs lila  paket på ett lasarett som är på gräsen till utomlands.
Det är enkilos paket så naturligtvis får man ut mycket mera av sådana. När jag ändå tog fram kameran så passar jag på att visa några korsstygnstavlor som tillkommit för några år sedan och som jag tycker är verkligt vackra. Särskilt den “gamla stugan” är så välgjord att många har trott att det är ett tavla/foto.
S5002427

S5002428

Det går även bra att använda katt/hundmatspåsar. Men det tar lång tid att samla sådana om man inte har kennel.
S5002429

S5002430
S5002431

4 svar på ”handarbete i olika former.”

  1. Ja, den där löparen som jobbar på ett lasarett nästan utomlands, har idag fått visa väskorna för alla som undrar vad påsarna skall vara till!
    Alla blev mäka imponerade och många vill köpa!!
    Så det är ”bara” att tillverka, så kommer dom med säkerhet att gå som smör i solsken.
    Lycka till!

  2. Precis som alla redan kommenterat, jättefina väskor och som många kanske inte vet så är det inte gjort på en kafferast, det krävs flera kafferep ;_)

    Jag har förresten en bok om hur man flätar korgar o dylikt men den har inte kommit till användning, men då man nu fått inspiration kanske jag ska försöka mej på att göra en likadan.

Kommentarer är stängda.