Tidigt i morse fick jag ett infall att det skulle vara gott med hembakta skorpor. Eftersom jag aldrig provat att baka skorpor; inte ens sett på, så plockade jag fram olika kokböcker. Fastnade för ett recept på långskorpor med kardemumma, som fanns i Bonniers stora kokbok. Pilade iväg till ICA för att inhandla laktosfri mjölk och margarin. Även kardemumma och hjorthornssalt, kom ihåg jästen också den här gången. Mjöl hade jag”hamstrat” tidigare .Hemkommen tände jag först en brasa för att få rätt temperatur i köket när bullarna skulle jäsa på plåten.
Som synes inget större fel på den inledande jäsningen.
Bakade av en liter mjölk. Här är 7 bullar kluvna horisontellt allt enligt receptet. Den 8:e blev skuren till gammeldags bullskivor. Så långt fungerade allt bra. Skorpämnena skulle skäras snett över, över/underdel skulle läggas på olika plåtar för färgsättning och torkning.
Här är en del av de skurna ämnena. Nu skulle det sättas färg i 200 graders värme och under 5 minuter. Litade helt på facit, men jag borde inte ha satt första plåten högt i ugnen.
Efter första lite bruna plåten fungerade allt bra. 7 timmar efter starten är sista”fjärde” plåten på torkning. Skorporna hittills har blivit spröda och riktigt goda, jag en erfarenhet rikare. När skorpburkarna blivit tomma så skall jag säkert baka igen.
Här är en som ledsnat och tagit avstånd från bakning. Milou skulle nog hellre vara på skogspromenad.
5 svar på ”Om skorpor har jag gott om.”
Kommentarer är stängda.
Ja, nu har vi då fått smaka på dessa skorpor och du kan verkligen baka. Jag tror att alla som smakar på dessa håller med, vi ses på torsdag, ha en bra helg.
Och klistra på ett frimärke och skicka till oss på ön också
Sätt ett frimärke på en skorpa och skicka till Tyresö, tack.
Kan du vänligen skicka en skorpa på posten?
Om jag har förstått allting rätt, så är det bloggnisse som är brödansvarig på hemmaplan. Jättefina skorpor, kanske vi får smaka. Ta med ett gång nästa torsdag så blir det fortare tomt i burkarna