Slutmålat för i år.

1974/75 hade de flesta av våra grannar i Riksbyggens insatslägenheter flyttat och byggt egna/köpt färdiga. Vi började också fundera på  det faktum att ett hus på landet vore nog trevligt.
Så sommaren –76 föll valet på Knaften av den anledningen att det fanns skola,post och affär. Slutet på maj drog vi igång med schakten. Till september flyttade vi in. Det mesta var då klart. Men att bygga ett lösvireshus på 230m2 är ett ofantligt omfattande jobb. I alla fall så laserades hust grönt och vindskivor /foder jordbrunt. Min fru skötte all målning och tapetsering och jag spikade natt som dag nästan. Det har nu gått 34 år Och har endast bättrat södergaveln  för ca10-12 år sedan. Sidorna som ligger i nord/öster ser ut som nymålade. Skulle nog  kunna tänka mej att att ha dom sidorna som dom är men det kanske ser lite komiskt ut. Således har vi nu målat lite längre än som var meningen från början. Vi tänkte ta framsida och gavel som har söderläge och är mest plågade. Men det blev en extra sida så till sommaren är det bara den låga övre sidan. Fördelen med att ha laserat första gången är att det finns inget som flagar, så det var bara att köra på. En viss färgändring har också skett vilket jag tänker visa med bilder.
S5000746
Denna bild visar originalfärgen.
S5002348

Här är “nya” huset, rätt så stor skillnad färgmässigt.
S5002347
Som sagt om det nu dröjer 34 år till nästa målning  har jag hunnit bli( måste hämta miniräknaren)
110 år. Då är det väl frågan om jag inte måste anlita en målare, för det har kännts lite darrigt att vara på stegen nästan 6 meter upp i luften vid målningen av gavlarna. Men den ryske stavhopparen Bubka hoppade lätt över 6 meter. Men å andra sidan så hade han väl inte hunnit sätta någon färg när han passerade.

3 svar på ”Slutmålat för i år.”

  1. Det här huset ska inte bli rött, undra vilken tjur-gubb som yttrade det ????
    (va var det jag sa 🙂

  2. Gubben mot vårfloden tycker inte om förändringar. Men denna, måste du medge, är helt enkelt amazing! Such a beautiful house and well painted. Even though the scaffolding was a little bit old…

Kommentarer är stängda.