Helt otroligt- vilken katt.

Vi har börjat måla om huset. Ett projekt som skall avslutas till kommande sommar.
I lördags var jag uppe på taket över gången till lusthuset.Solen gassade och svetten rann i strida strömmar. Skulle måla vägg, vindskiva och inklädnad förbi lusthuset, en sträcka på ca. 4 meter.
Svårt att hålla sig kvar där uppe men till slut var målet målat. Tog mig ner och började tvätta av händerna för vi skulle till stan på middag. Plötsligt upptäckte jag att hörapparaten var borta. På goda grunder misstänkte  jag att den försvunnit när jag var uppe på taket. För när man svettas mycket har den lätt för att halka av. . Misstänkte att den följt med när jag drog av tröjan och slängde ner den, men inte.  Klev upp igen och kollade, men ingenting syntes till.  
S5002337 
Vi sökte och sökte, utomhus och inomhus men ingen hörapparat. Efter flera timmar var vi tvungna att åka, och jag gav upp hoppet atta hitta den.
Nu kommer upplösningen snart. Vi är ju fodervärdar åt en katt som heter Jing. Den katten är en hejare på att jaga råttor. Så fort det piper till i gräset är råttan fångad. Under sommaren har det fångats dussintals, och stolt bär Jing alla råttorna till bron liksom för att visa hur duktig hon är.
Söndagmorgon var jag ute med Milou på den vanliga rundan. När vi återvänder och kommer fram till bron ser jag att hunder nosar på något. Går fram och kollar och där vid bron ligger min hörapparat. Jing har ju varit ute under natten, och tydligen hört pipet från apparaten och i vanlig ordning lagt den pipande tingesten vid bron. På den lilla ca 3cm långa plastslangen kan jag se märken efter Jings tänder. Så det ingen tvekan om att katten har gjort rätt för den mat som den får. Och jag slipper åka till hörcentralen och komma med någon krystad förklaring om vart mitt extra öra tagit vägen. Och slipper säga va, vadå, hör inte eller säga fel svar.

Ett svar på ”Helt otroligt- vilken katt.”

  1. kanon att hörappareten hittades och himla va fint huset blir i rött. ska försöka komma förbi och hälsa på dig innan jag åker till norge

Kommentarer är stängda.