Reinkarnation—möjligt eller?

Har väl aldrig någonsin förr trott att en levande varelse, vid sin död, skulle kunna återvända i en annan skepnad. Men i många år har jag funderat på om det ändå är möjligt. När min blandrashund Hobbe blev så sjuk att det inte fanns något hopp längre var jag tvungen att förkorta hans lidande.

hobbe och flisan 

Hobbe var en jättesnäll hund. Kunde till och med umgås med katter.  Medan han var valp togs han väl om hand  av tvillingarna Susanne och Carina när dom kom för att träna pingis.
Nåväl, Hobbe begravdes på djurkyrkogården strax bakom garaget. Detta skedde  i början av mars 2001 (8804-0102) Några månader senare när vi kom hem efter ett besök i stan stod en padda av större format upprest mot ytterdörren i markplanet. Den uppförde sig så som om den ville komma in i huset.

 padda
Sedan den dagen har denna padda alltid funnits i närheten av huset, på de platser där Hobbe brukade gå omkring och nosa. Klicka på bilden och titta närmare på detta djur. Bilden är tagen den 31 juli i år, drygt 12 år efter första gången som paddan visade sig. Skenbart är det samma djur som visade sig första gången. Tycker mej känna igen Hobbes bedjande blick, den som han hade när han blev obotligt sjuk. Kan det vara Hobbe som går igen?
S5002323
Här är Hobbes sista viloplats.
Kära läsare av denna sida. Är detta möjligt eller omöjligt? Kom gärna med en kommentar eller tyck till.

5 svar på ”Reinkarnation—möjligt eller?”

 1. Hej!
  Jag tror att Hobbe förmedlar sig via paddan om det är reinkarnation eller inte vet jag ej?? Det här kanske bara förvirrar men jag tror Hobbe använder sig av paddan för att säga tack till dig. Du uppmärksammade paddan och därigenom har ni eran kommunikationslänk. Som hobby medium skulle jag förklara det så. Sedan finns inget bestämt svar…för vi jordliga varelser. Jag får ofta tecken via naturen och djuren. Intressant är det iallafall.
  malin i byn

 2. Underbara, fina Hobbe. Ja honom glömmer man aldrig :)!
  Vem vet, något speciellt är det i iallafall med paddan, och av någon
  anledning kommer den tillbaks varje år :)!

 3. Reinkarnation enligt hinduerna betyder att beroende på hur bra karma man har (hur ”snäll” man varit) så återföds man till jorden som olika varelser. Dels kan det handla om att man återföds i olika kast (samhällsgrupper) men även att man får återkomma som ett djur.

  Och eftersom en padda torde vara lägre stående än en hund (iallafall om man ser till när i evolutionen reptiler respektive däggdjur dök upp) – så kan det omöjligt vara en snäll hund som återfötts som en padda.

  Och Hobbe var snäll.

 4. Ja tron är det viktigaste. Men man kan aldrig veta säkert.
  Det enda som kan konstateras är att denna padda / groda verkar trivas runt era ägor
  mvh alma

Kommentarer är stängda.