Tro det eller ej!

I dag har högre makter varit på sin soliga sida. Jag har lyckats med något som jag inte hållit på med sedan den tiden då jag vände ut och in på min SAAB 95 hgv.  Det är nämligen så att vattenpumen

på min gamla JETTA-88 började yla som en varg i vårtider. Och min chefsmentor går i dag på semester i 4 veckor och bör ej konsulteras under den tiden.  I alla fall så beslöt jag att åka in till staden med guldläge och gå in på Mekonomen och beställa en ny pump. Men den fanns faktiskt “på hyllan”
vilket jag inte trott. Åkte hem lagom till frukost/lunch såg sen Hem till gården och lunchtravet.
Sedan öppnade jag kartongen med vattenpumpen och började vrida och vända på den för att se hur mycket arbete som kunde krävas. Det var 3 slangar och 5 skruvar + att  remskiva och termostathus skulle flyttas över till nya enheten.
Tog mod till mig ,körde upp bilen på den hemmagjorda landgången. Tog bort slangarna för att tappa ner vattnet i baljan som var under bilen. Allt flöt förvånansvärt bra men 2 skruvar som satt under generatorn kunde man knappt se utan fick lita på de känsliga fingrarna. Och tro det eller ej fick loss och fast allt och vattnet tillbaka. Provkörde och allt verkade fungera, och inte heller blev det något läckage. Tog knappt 1,5 timme,  men det är klart att ett proffs hade varit klar innan jag ens

“gruvat färdigt”.
S5002274

S5002273

Till och med husdjuren var snälla och fogliga
S5002275 
Om en timme blir det surströmmingskalas i lusthuset som jag byggde till min hustrus ära på hennes 50-års dag. Naturligtvis kommer det gäster också.

2 svar på ”Tro det eller ej!”

  1. Surfisken var väl inte så kul, men köttbullarna desto bättre. Och tärnakakan förstås. Håller med Alma, du är en fena på bilar!

  2. Alltså, du är helt enkelt ett proffs på bilar.
    Jag har oxå gjort ngt som jag inte trodde jag skulle klara av, nämligen fjällvandrat.

    Ingen lång sträcka, men totalt drygt 8 timmars vandring. Det som stoppade oss var snön, så vi var tvungen att vända.

    Vi kommer att återvända till denna vackra plats Ammarnäsfjällen.

    Bilder kommer att läggas upp på min fina hundblogg, ha de nisse” hälsa alla” även dina fina kompisar på sängöverkastet.

Kommentarer är stängda.