Nytt från “bakjouren”

I dag fredag har det varit en omväxlande dag. Har fortsatt med bakandet. Kanelbullarna, som mest är till för dottern som inte gillar lyxversionen Rimbobullar, blev helt ok. Blåbärsbullarna, enligt provsmakarna, gudomligt goda. Under tiden som bakandet pågick så skulle jag hålla rätt på en event recorder som hänger runt halsen och som kollar hur pumpens verkningsgrad är. Parallellt med detta har jag korresponderat med Jula både via telefon och mejl.
Det med Jula är ju ett kapitel för sig. Är nämligen ägare av en riktigt bra bandputsmaskin. Men det som “havs det skavs” som det hette förr. Bandet är uppnött så det är dags att skaffa ett nytt. Men det var inte så enkelt. Trots att maskinen är bara ett par år har tillhörande bandmodell utgått. Tog kontakt med kundtjänst för att få råd och besked. Men personen som tog emot mitt samtal  på tordagskväll kunde inte  ge mig ett bra svar, utan verkade snarast snorkig. Samtalet slutade med att jag sa tack för ingenting och personen svarade tack detsamma. Just då stod väl inte Jula speciellt högt i kurs. Men mitt förtroende för Jula har reparerats med råge. Tack vare ett par underbara människor som jobbar på Jula i Umeå samt en distanshandelschef på hk som lagt ner tid på att besvara mina mejl och informera om vilken ersättningsartikel det skall bli. Han hoppades kunna ge besked på måndag. Även om resultatet blir negativt spelar ju mindre roll bara man får snabba svar och ett hyfsat bemötande. Men trots allt vidhåller jag uppfattningen  att det bör finnas band till en maskin som ännu finns att köpa  på vissa Jula varuhus. Men kommer en ersättningsvara då är det ju helt ok.

Men för tillfället  har det löst sig. I Luleå resp. Umeå fanns ett band kvar så med med hjälp av släkt och bekanta så kanske jag bli lycklig ägare av dessa slipband.
Har nu hunnit se den inspelade dagsetappen av “Hem till gården”. Även sett en del VM-fotboll. Utanför fönstret  öser regnet ner.Det är nog bäst att fixa en brasa i kaminen Hugo. Bra att ha  varmt och skönt när det är dags för nästa match och även dagens dubbel.
Känner mig ganska nöjd med dagen som snart övergår till kväll. På “jensyn” som norskarna säger.

Ps. Har idag gjort nya rön vad gäller blåbärsbullarna. Receptet visar en bild med bullens utseende före jäsning/gräddning. Den är öppen så att bären syns. Det har till följd att under gräddningen rinner blåbärsaften ut på plåten och det blir smetigt. I dag har jag ”stängt igen” bullen ordentligt. Med bra resultat. Bären behöver ju inte synas, dom finns ju ändå där. DS

2 svar på ”Nytt från “bakjouren””

  1. Jo, ett bra bemötande är viktigt, även om svaret ibland kan vara negativt. Och kanelbullar är bäst!

  2. Fina bullar de ser goda ut, ser att du haft smärre problem med ”julia” men det verkade lösa sig. Ha en bra sommar vi ses på ICA om ca 4 v, nu är det bröllop på tv och det går före VM i fotboll.

Kommentarer är stängda.