Fågelfelflygning

Häromdagen skulle jag baka Tärnakaka, det där “gobrödet” som passar så ypperligt till kvällsfika tillsammans med varm mjölkchoklad. Tog fram degblandare och mjölburkar samt övriga tillbehör och  började “stöpa. ”Hörde ett konstigt ljud som jag inte riktigt kunde identifiera. Det skramlar nog i plåtburkarna eller blandaren tänkte jag. När degen är klar för bakning  lägger jag alltid bänkskärbrädan på spisen för att få ett extra bord att klämma ut kakorna på. Sammalunda gjorde jag den här gången. Kom då nära köksfläkten och då föll poletten ner. Det var från fläkten som ljudet kom. Plockade ned filter och fläkthjul för att undersöka. Petade upp plåtarna som fungerar som stopp för kallras på vintern. Då blev det ett förfärligt flaxande i fläktröret. Svårt att se något där det var både trångt och krokigt så jag beslöt att baka ut degen för att sedan plocka ned kryddhyllan för att komma åt att ta loss fläktröret. Men jag satte tillbaka fläkthjulet och vred på högsta fart på fläkten. När kakorna var klara och ställda på jäsning stängde jag fläkten och lyssnade. Knäpp tyst  i röret. Petade även upp plåtarna men ingen fågel. Tydligen blev det så kraftiga uppåtvindar med filtret borta att fågeln drogs iväg av lufströmmen. Lika glad var jag men gladast var nog fågeln. Och han tackade  för hjälpen. För morgonen efteråt satt en fågel alldeles utanför förstukvisten och spelade så vackert. Och att den var “rörfågeln” är jag säker på för det luktade matos om den.

3 svar på ”Fågelfelflygning”

  1. Hahahha, det var det roligaste jag hört! Nu vet vi att det är inte bara människor som älskar Nisses Pitekaka, det är även djuren!!!

  2. Ibland så undrar man hur en rörfåglar är skapt. Bara att kunna flyga in i rätt pipa på skorsten är ju väldigt svårt.

    //bilaga bloggsidan//

Kommentarer är stängda.