Vad hände den 18:e maj?

Förr var livet och tiden indelad i före och efter älgjakten. För mig tog den tideräkningen ett plötsligt och inte välkommet slut. Just nu har det varit före och efter den 18:e maj. Saken är den att vid ett besök hos min husläkare kom han till den slutsatsen att jag nog borde remitteras till lasarettet för provtagningar. Proverna blev tagna och för en tid sedan fick jag ett a-brev och därmed en kallelse till kirurgläkaren. Bara jag såg brevet så uppfylldes jag av onda aningar. Hann  med många funderingar och tankar. Tyvärr så var dom flesta negativa. Så kom då den kvällen när jag skulle få svar på alla funderingar. Alla onda aningar besannades. Och jag trillade ner i den grop som jag i tankarna redan grävt.
Nu har en tid föflutit och jag har fått lite distans till det hela. Jag är snart helt uppe ur gropen och ser ganska ljust på tillvaron. Tänker på läkarens tröstande ord: du är ju inte ensam som drabbats.

Och det ligger nog något i det han sade. Vid närmare eftertanke så borde jag nog vara mycket tacksam. Runt omkring så finns det betydligt yngre människor som drabbats oerhört svår. Och för många är det bestående livet ut. Så för mig skall det nog inte bli några större problem. Vad som krävs är att man skall vara optimist och även ha en stark tro på de möjlighet som finns.  Men om vår herre tycker att min jordevandring skall avslutas hjälper nog inte alla de medikamenter som finns till gängliga. Den som lever får se, som ordspråket säger.

3 svar på ”Vad hände den 18:e maj?”

  1. Nisse, du är gjort av segt virke så denna kamp både hoppas jag och tror jag att du vinner. Du är ju en vinnare :)!! Tänker på dig och längtar till nästa gång vi kommer och hälsar på er. Är alltid lika trevligt!!
    Stor kram och tänker på dig!
    Peter och resten av familjen hälsar!!

  2. Men Nisse, du måste ju prata klartext med mig på telefon;) Jag förstår inte annars. Det var fint att du lotsade mig hit iallafall och JA jag kommer komma till Knaften och Röding sista veckan i augusti. Då är jag helledig och fyller år den 31:e! Då måste du fira mig:)
    Du är ju det bästa som finns däruppe, du har mycket att lära mig innan du trillar av pinnen! Kramar från västkustens saltaste räka:)

  3. Du är nog rätt ute när du säger att man ska vara optimist. Positivt tänkande kan faktiskt räcka långt. Nu ska man ju inte förringa det som hänt men som sagt, gropen är nog bäst igengrävd. Kram lille far!

Kommentarer är stängda.