Woksäsongen är här.

För oss börjar Woksäsongen när vägen till Vimyrdammen är upptorkad. Så söndagen den23:e april var det dags. Hade några dagar tidigare kollat att vägen var torr. Ringde ett par goda vänner som gärna kom till oss där vid fikaplatsen.  Det var en lite gråmulen dag med en pinande nordanvind, som svepte längst med hela Vimyren och mot Wokplatsen som ligger helt öppet vid vattnet. Vis av tidigare tillfällen så packade jag ned en del extra tillbehör. Förutom ved tog jag med en presenning,  yxva, järnspett och järntråd. Jag och hustrun åkte iväg två timmar före utsatt middagstid. Högg några störar som¨skulle hålla presenningen uppe. Det kom ett par riktiga stormbyar när vi skulle hänga upp vindskyddet, det blev liksom ett jättesegel som drog iväg med oss. Men efterhand mojnade vinden lite så vi lyckades skärma av platsen.

Wook i Vimyren 001
Här efter myren kommer nordanvinden.

Wook i Vimyren 002

Nu är vindskyddet färdigt och elden brinner i en rostfri tunna från en tvättmaskin, perfekt att elda i.
Wook i Vimyren 004

Gästerna anlänt och wokningen är i full gång
Wook i Vimyren 005

Lagom till maten så tittade solen fram mellan molnen. Innanför avskärmningen blev det riktigt varmt och skönt. Nog med mat hade vi med oss så vi blev tämligen mätta och belåtna. Efter kaffe och lite fågelskådning var det dags att ta ner vindskyddet och åka hem. Men en trevlig dag var det så den kommer nog att upprepas flera gånger i sommar

4 svar på ”Woksäsongen är här.”

  1. Gud va gött det ser ut! Vad är det för anordning ni har på elden? Är helt i min livsfilosofie, äta gott ute- det smakar alltid bättre där. Jag lovar att jag har sameblod i mig:) Eller kanske trollblod förresten…

  2. Trevligt, kom just på att jag skulle ha sparat trumman från min Elux modell-80
    rostfritt helt rätt. See you

  3. Såg ut som om det var en lyckad tillställning,tur att det blåste, annars hade man väl inte sett er på grund av all mygg 😉

Kommentarer är stängda.