Läkemedlens olika effekter

Det finns nog inget gott som inte har något negativt. Det konstaterades för ca. ett år sedan att mitt blodtryck ibland var lite i överkant, speciellt en gång när jag blev “blåst” på tid på en vårdcentral, samt att kolesterolen borde dämpas en aning. fick recept och traskade iväg till apoteket, hämtade ut två sorter och började medicinera. Gick bra första veckorna men sedan blev magen som förbytt. Började må så illa att det var problem att äta annat än flytande som nypon/blåbärssoppa.  Tappade 6 kg på 3 veckor, vilket i och för sig var bra för det fanns att ta av.
Nytt läkarbesök , byte av tabletter samt en tilläggstablett typ losec för magen.  Så småningom  blev det bättre men fortfarande smärre överkomliga komplikationer. Så det fungerar hyggligt och blodtrycket ligger på en låg och bra nivå. Kallas också för kontroll ibland.
      Sedan var det detta med svininfluensan.Fnderade mycket på det läkemedel som erbjöds.
Enär tillverkaren lyckades skriva sig fri från ev. komplikationer och fick staten att svara för följderna.
Tvekade länge men till sist i november tog jag beslutet om en injektion.  Har ju diagnosen kronisk obstruktiv lungsjukdom (kol).  Har man  rökt ( slutade 1980) så blir diagnosen ovillkorligen kol. Enligt min husläkare så har jag numera  en lätt kol. Har sedan fått något som heter spiriva som skall  hjälpa till att få upp lungkapaciteten. Och faktiskt så vid sista spirometrin så var mitt
“blås” 103% räknat från ett värde som tagits fram med faktorerna längd vikt och ålder. D.v.s. så låg jag över det förväntade värdet,och det känns också bättre. Men trots alla undersökningar under årens gång och olika vetenskapliga fakta så är jag inte helt överens med vetenskapen om att min kol enbart härrör från rökning. Det finns nämligen i generna något som också borde bidra med  en del. Min mor hade likartade symtom utan att ens hållit i en cigarett eller pipa. 
Det blev en lång utvikning om varför jag till slut tog sprutan. Tydligen så överlevde jag biverkningarna eftersom jag nu sitter och skriver. Men jag har otvetydligt haft lunginflamation
två (2) gånger, nu senast i januari. Man kan ju fråga sig varför??

Ett svar på ”Läkemedlens olika effekter”

  1. Men visst är det bra med mediciner. Har det varit före penecillinets tid kanske du inte överlevt lunginflammationen.

Kommentarer är stängda.