Var det från en annan dimension?

En mycket kall vinternatt hände något som har förbryllat mig en hel del. För ungefär 3,5 år sedan var jag ute och rastade vår terrier. Klockan närmade sig tolvslaget. Jag går där i dunklet mellan 2 gatlyktor.
Plötsligt stannar hunden till och börjar morra. Jaha tänker jag, det finns tydligen fler som tar nattliga promenader. Tar hunden och går fram till närmaste gatljus. Där stannar jag  i akt och mening att kunna se vem som kommer och kanske växla några ord. Hör nu själv det karakteristiska knarrandet av skor mot snö. Hundens morrande tilltar och han reser nu ragg. Ser ut som en rotborste. Knarrandet är nu så nära och tydligt att nu borde personen skymtas. Men ser ingen . Nu börjar även jag “resa ragg”. Det vill säga att håret på mitt huvud reser sig och toppluvan far upp. Hundens kaxiga morrande har nu övergått till ylande och han kryper ihop mot mina ben. Nu är knarrandet framme och det känns verkligen kusligt. Där under gatlyktan är jag som fastfrusen i marken och hör hur stegljuden passerar, går bortåt och så småningom tonar bort helt och hållet.
Står ganska länge kvar som förstenad. När hunden tysnat så tar jag mod till mig och beger mig skyndsamt hem.
Berättade inte denna händelse för någon förran det gått flera år. Har hört att det finns en dimension parallellt med oss. En dimension som vi inte skall varken se eller höra. Möjligen kan man någon gång förnimma att man känner  närvaron av något. Månne att det denna gång var något eller någon som klivit ur sin dimension av misstag. Tror kanske det var lika bra att det inte visade sig något som inte kan förklaras.
Om någon har erfarit något liknande ,lämna gärna en kommentar.`

4 svar på ”Var det från en annan dimension?”

  1. Eftersom du hörde stegen och den dimension du hört talas om inte syns eller hörs enligt din utsago har ju ditt antagande liksom tagit död på sig självt. Om en parallell dimension inte kan förnimmas på något sätt (genom våra sinnen) kan vi aldrig veta något om den. Vi kan fantisera om en sådan dimension, men kan per definition inte bevisa dess existens.

    Vad är skillnaden mellan en parallell dimension som inte kan förnimmas på något sätt och ingen parallell dimension alls?

  2. Riktigt otäckt, tur att du inte är skvätträdd. Men allvarligt, det finns saker som är oförklarliga åtminstone sett ur vår dimension..

Kommentarer är stängda.