Slutkläm på eremithyddans trapp

Söndagkvällen den 21 juni ringde telefonen. Det var förestånderskan för Österlundstorpet som ringde. Du Nisse. Nu är jag ute i god tid. I morgon måndag vill jag ha trappräcket till eremithyddan färdigställt. Ok- gott om tid tyckte jag. Kröp isäng och ställde väckarklockan på 0500.
Upp , tog ett snabbfika och åkte. Efter en smärre lågflygning efter Botsmarkvägen(återkommer till den) var jag framme i Åkullsjön 07:10. Vd och förestånderskan var till Roberftsfors för att hämta skruv samt lämpligt virke till reglar på räcket. Virket till “björkkorsen” hade jag med mig  så jag lastade av på transportkärran och begav mig ut i skogen till hyddan. Började med att justera in trappstegen vågrätt.
Strax före 09;00 kom transporten. Skruv  fanns det gott om men virket fanns inte med. Vad göra? Antingen ta vad som fanns eller komma igen någon annan gång. Men på tisdag skulle det komma prominenta personer på besök. Så det blev första alternativet.
S5002002
Här ser man det provisoriska räcket. Bärjade med att demontera och justera stolparna. Sedan söka efter tryckinpregnerat som fanns bl.a. i vedutrymmet fastspikat.
Första varma dagen och solen låg på så efter en timme åkte långkalsongerna av. Klocka 12:00 var räcket klart och då hade vi även haft matrast. Kortkort sådan men jag hann sätta mej en stund.  Sedan hem, och Milou som var med gjorde en djupdykning i ett dike på jakt efter vatten. Naturligtvis var det bara gyttja i diket så det kom upp en svart hund som luktade pest och pina.
S5002005
Så blev det. Själv inte riktigt nöjd med bredden på reglarna. Men Österlunds var nöjda och det var ju bra. Sedan kan man ju alltid byta till smäckrare någon annan gång.
Hemresan gick i ett lugnare tempo. Vägen mellan Botsmark och Vindeln, 3 mil,  är i en klass för sig, men tyvärr mycket låg klass. Varannan km stod skyltar om stensprut eller slirig vägbana.
S5002007
I Botsmark fanns en folklig skylt som visade verkligheten
S5002008
Mellan Hällnäs och Ekorrnånting hittade jag en annan raritet.
En björk som vuxit upp genom en tysk folkbil. Eller har någon kört fort och kvaddat mot björken? Vem vet.
S5002010

Kategorierom

Ett svar på ”Slutkläm på eremithyddans trapp”

Kommentarer är stängda.