Att läsa böcker.

Att läsa böcker har aldrig varit något som intresserat mig.
Dels tar det en massa tid sedan har jag alltid betraktat bokläsning som verklighetsflykt. Visserligen läste jag för många många år sedan Greven af Montecristo. Har även sett filmversionen av boken. Den var faktiskt i min smak. Men jag var då sängbunden på grund av sjukdom så det var liksom spilltid som utnyttjades. Men nyligen blev jag tipsad av en god vän om en bok som heter: Konungarnas konung från Baklandet.
Boken är skriven av en man som heter Kent Lundholm, född och uppvuxen inom Lycksele kommun. Handlingen i boken har verklighetsbakgrund, och det var det som gjorde att jag bestämde mig för att läsa den. Ett beslut som jag inte ångrar.
Kände delvis igen mig i valda delar som handlade om det omänskliga slitet i timmerskogen före motorsågens tid.
I denna bok kan man se hur omänskligt livet varit för en del människor, framförallt barn. En mycket välskriven bok som jag verkligen kan rekommendera till alla som inte läst den. Men tro nu inte att jag fortsättningsvis blir  en bokmal. Det är verklighetsbakgrunden som i detta fall fällde avgörandet.
          Till sommaren skall jag besöka de platser där bokens handlingar utspelat sig. Framförallt gå stigen upp till Gråberget där bokens “Lundström”byggde hus och bröt väg. Grunden till huset finns kvar och platsen ligget några mil nordost från Lycksele,nära Vindelälven.

Ett svar på ”Att läsa böcker.”

  1. Jaha, nu har jag fått veta något om min far som jag inte vetat tidigare. Jag måste alltså vara tecknad, eftersom jag läst triljoner böcker i mitt liv.. Men kul att den bok du läste var givande! Och du, det finns fler böcker med verklighetsbakgrund… Du behöver ju inte bli en bokmal, utan en fjäderlätt norrländsk mygga!

Kommentarer är stängda.