Sant eller fabler?

Under min ungdomstid hördes  ofta de gamla tala om att någon hade sett ”vittra” och även någon gång ett skogsrå. Hade väl då inte någon orsak att misstro detta. Men sedan jag blivit äldre och det så att säga blivit modern tid började jag nog att tro att det mer var att betrakta som fabler.
Men idag hände något som fick mig att åter tänka  på de sägner, eller vad man ska kalla det, som jag hört en gång.
Det för årstiden ovanligt soliga och varma vädret lockade till en utflykt. Min fru och jag tog med oss fikaväskan och terriern Milou på en skogspromenad i en skog 8 km från byn. Där hittade vi en solig plats i en glänta i skogen. I närheten fanns en skogsbilväg. Vi satt i godan ro och knaprade på medhavda mackor och drack kaffe till. Hunden som för tillfället var bunden började morra och bete sig underligt. Vi tittade upp mot vägen och såg en figur snabbt komma nedför. Kameran låg som tur var framme. Fick upp den snabbt och tryckte av i riktning mot vägen. Figuren försvann lika fort som den kommit. Började nästan tvivla på att vi sett något. Men väl hemkommen anslöt jag kameran till datorn. Och se det hade blivit en bild. Lite suddig men ändå. Efter att ha studerat bilden noga börjar jag undra om det ändå är ett skogsrå som fångats i flykten?
Döm själva. Men nog var det underligt. Vart tog figuren vägen?
S5001592

Ett svar på ”Sant eller fabler?”

Kommentarer är stängda.