Att utnyttja en del av skogens rikedomar.

Vinterhalvåret närmar sig snabbt. Det gäller att innan snön kommer söka material till vinterns produktion av värmeljusstakar. Vi har i dag varit på upptäcksfärd i orörd oländig terräng i sökandet efter gamla ”tjärstubbar”, vars rötter är ett utmärkt material. Hittade ett litet begränsat område med en del gamla brända stubbar, säkert flera hundra år gamla.
här börjar färden.

S5001515

Efter 15 min promenad är vi framme vid det område som tidigare på morgonen lokaliserats. Nu är det bara sågandet  som gäller. Hade varit bra med motorsåg men det är tungt att bära och allt för mycket oljud i den tysta och stilla  skogen.S5001503 
S5001504
S5001510
Denna speciella bit från en trädstam med två kvistar på ser väldigt intressant ut.
S5001513
Efter mycket kånkande åter vid vägen och en välbehövlig fikapaus.
S5001520
Åter hemma med dagens ”fynd ”.
 S5001505
S5001506
Avslutar med ett par bilder på skog och natur som varit orörda i många många år. Men tyvärr är detta område snart ett minne blott. ”Snitslingen” tyder på att skogsmaskiner snart  är på väg och hur det sen ser ut är ju tämligen välbekant.

Ett svar på ”Att utnyttja en del av skogens rikedomar.”

Kommentarer är stängda.