Terapi eller tidsfördriv.

Nu har det hänt mig vad som hänt många andra. Högerknäet har gett upp, men inte jag, än i alla fall.  Den mycket skicklige fältskären på lasarettet är beredd med sågen för att kapa bort det gamla knäet och sätta in ett nytt. Har inte kunnat förlika mig med tanken att en bit av mitt ben skall sågas bort. Förmodligen är väl inte värken tillräckligt tärande, kan fortfarande klara smärtan hyggligt, och i måndags fick jag en cortisonspruta i knäet så nu är det hyggligt ett tag. Gäller bara att inte bli övermodig,då kan man förmodligen ställa till det för sig. Problemet uppstod före midsommar 2007 , under en hektisk period med golvjobb och mycket knästående och minmalt med knäskydd. Men problemet grundar sig ända sedan 1946 då första skadan kom i höger höft. Resultatet blev en sned rygg och snedbelastning i knäet. Nästa skada kom i början av 1970-talet. Då slet yttre ledbandet i höger fot av. Och detta gjorde ju inte saken bättre. Trots allt är jag nöjd över att förfallet inte har satt in tidigare. Är förvånad över att sjukvården inte kommit på ett sätt att ersätta uppnötta menisker.  Man kan transplantera och reparera de flesta kroppsdelar, men inte byta stötdämpare i ett knä. Med nedsatt rörlighet har man två alternativ. Ge upp eller hitta på någon mindre rörelsekrävande aktivitet. Har själv valt att syssla med lite träslöjd. Här kommer lite bilder på olika aktiviteter. detta är ryggkliare, finns i lager. S5001072 Ljuslyktor av utsågagade av gamla tjärstubbar, med plats för värmeljus. Dekorativa i höstmörkret. finns också i lager.

S5001420

Det senaste är barngrindar av egen modell. Måttas och tillverkas på beställning inom närområdet.

S5001448

Här ser men en ganska normal trapp.

S5001449

Här med den färdiga grinden och sista bilden blir med grinden uppfälld och det som är finessen är att grinden går att svänga undan helt, vilket är bra om man skall upp men något större  t.ex. möbler.

S5001450

3 svar på ”Terapi eller tidsfördriv.”

  1. En ryggkliare ligger konstant framme på mitt nattygsbord. Den kommer väl till pass så där vid fyra-tiden på morgonen när man varit uppe och tömt blåsan. Ahhh, skönt med klining när sambon inte orkar upp…

  2. Ja nog blir jag imponerad alltid! Det är ju tur att du kan sysselsätta dig. Men om tiden vid snickarbänken blir för tråkig kan du ju alltid ut i skogen och plocka lite lingon som skulle kunna få ben till Gotland sen!!!!

  3. Nejmen se där!!! En massa praktiska saker till hus och hem 🙂 Lägger härmed en beställning på värmeljusstake med plats för 3 ljus, gärna i ovanligare form. Håller ni på att bli överväntenes på barnbarnet ännu?
    Kram Rhode.

Kommentarer är stängda.