Oväder

I dag den 10:e september drog en fruktansvärd trombon in över bygden. Vår stolta gårdstall föll som en fura. Denna fura som 1976 bara var en liten tall med 10cm:s diameter. Trots sin litenhet då ,så stod den emot alla attacker från Dahlgrenarnas bandlastare som flyttade runt stenar och jord vid planering av gårdsplanen.  I dessa miljöförstörande tider kan tydligen en trombon dyka upp var som helst eller kanske det var en cyklon? Emellertid, när jag grog bort allt ris passerade jag jordgubbslandet och kunde där se att fortfarande mognar  det jordgubbar.

S5001458   S5001460

S5001457 

 S5001459

5 svar på ”Oväder”

  1. Tromb,trombon eller dragbasun har viss betydelse. Tonarten måste ha varit öronbedövande. Tur att jordgubbarna klarade sig.

  2. Det var det värsta att man inte ens kan få vara ifred från tromboner i Knaften. Det var tråkigt att höra att tallen ramlat ner. Där har man skrapat av lite bark många ggr i väntan på sin tur att spela badminton när syrran oxå varit med..Roliga tider :)! /Susanne

Kommentarer är stängda.