Kalvdans—–utan råmjölk.

       Kalvdans var förr en mycket vanlig maträtt på alla de jordbruk som fanns överallt på landsbygden.
     I dag när det är miltals mellan jordbruken har nog detta kalvdansätande i stort sett upphört. Därför finns det råmjölksfria alternativ. Receptet som följer har erhållits av god vän. Sven-Ivar Lindholm på Arvliden.

  ingr: 2,5 dl mjölkpulver, 7 dl 3% mjölk,2 ägg, 1 krm. salt, 1,5 msk socker, 1 tsk kanel.
   Vispa mjölkpulvret i ”lite”mjölk. Tillsätt äggen i resten av mjölken och vispa ned: salt, socker, kanel tills allt är väl blandat.Häll blandningen i en ugnssäker form. Grädda i ca. 45 minuter i 150 grader. Servera med mjölk, sylt eller bär. (Sen är det en smaksak om man vill ha mera socker och kanel )
   För den som nu inte vet vad kalvdans är : Goggle.

Ett svar på ”Kalvdans—–utan råmjölk.”

Kommentarer är stängda.