En beundransvärd gärning.

  Röda Korsets butik Kupan i Lycksele är ett unikum. Som enda försäljningsställe i Sverige sköter man allt arbete med bara ideellt arbetande personer. Måndagen den 18 feb. till fredag 22 feb. var affären stängd för smärre reparationer och omdisponeringar av lokalerna. Alla gjorde ett fantastiskt jobb. Till återinvigningen fredag kl. 13:00 hade man fixat och donat så att lokalerna var i topptrim. En mötesplats hade ställts i ordning där kunder och besökare kan sitta och umgås över en kopp kaffe.  S5000943 
Underhållning hade även ordnats. En duktig dragspelare fanns på plats. Även en pensionärsgrupp som visade upp linedans. De största ovationerna fick dock ukulelegruppen ”Biggans brudar”som spelade och sjöng gamla schlagers som bl.a. Blue Hawai.
S5000939
Under dessa 6 timmar besöktes affären av minst 150 personer. Affären har nu fått ett ”modernt snitt”bl.a. med kläder upphängda på bågar efter väggarna vilket gör det lätt att se hela sortimentet. Samtidigt får man mera öppna ytor vilket är till glädje för både besökare och personal vilket framgår av nästa bild
S5000931 
En monter med olika småprylar finns också.
S5000940
Nästa bild visar kassörskan i arbete. Kassadisken tål att tittas närmare på. En frivlligarbetande flicka har på ett mycket konstnärligt sätt designat den.
S5000930
Sen har vi ju ”Vaktis”som skruvat och pillrat med allt möjligt.S5000937
Till sist en mycket välkänd profil i Lycksele Kommun. Som under en mängd av år varit insamlingsansvarig. Förhoppningsvis kommer det arbetet att fortsätta i många år till. Värt att notera är att av alla insamlade medel går hela 90 % till välgörenhet.
S5000945 
Ett fantastiskt och beundrasvärt arbete av alla de som offrar både fritid och kraft på helt ideellt arbete.