Bordtennisproffs i Portugal.

     PINGIS Bilden visar t.h.Carina Jonsson från Lyckselebyn Knaften. Här med tvillingsystern Sussanne vid ett besök hos ”gamle” läromästaren Pingis-Nisse. Carina har många års erfarenhet av både landslags och proffsspel. Nu senast efter några mycket framgångsrika år i Österrike, var det dags att prova något nytt igen. 2007 fick Carina ett mycket bra erbjudande från
Ponto do Pargo på Madeira. Laget består förutom Carina av Kinesiskan Zhang Ying Ying och Ryskan Zoya Novakovic
   Madeira diverse 2007 005 Denna lagbild är från Acores (jan.) när matcher skulle spelas mot lag på tre av nio öar. Två flygresor samt en båtresa. I tur och ordning först till Ponta Delgada, sedan Horta och sist Pico.
  Madeira diverse 2007 026 Carin på väg till matchen i Pico.
    Av 8 lag i Portugisiska högsta ligan är 6 lag från Madeira, en pingistokig ö med bra träning och många klubbar i olika divisioner. De fyra första lagen som går till slutsspel (semi o final) Serieettan Mirandela (Porto) mot fyran ACM Madeira. Carinas lag Ponto do Pargo (tvåa) mot trean Estrito. Resultatet från slutspelet kommer så småningom. Närmast åker Carina till Sverige och VM. Tillbaka till Madeira i början av mars.
   Madeira diverse 2007 011Ponta do Pargos hemmahall är den finaste hallen på Madira.
    adcppvsctmps_9fev_06Dubbel tillsammans med Zhang Ying Ying,  en mycket meriterad spelare. Zhang vann 1998 VM i mix tillsammans med Ma Lin.
  Madeira diverse 2007 003 Utsiktsbild över Ponta do Pargo på Madeira där Carina bor i en fräsch tvåa. Pingislivet består vanligtvis av 2 bt-pass per dag, fysträning, matcher på helgerna i klubb och landslaget.
Fritiden så många aktiviteter som möjligt,  bl.a. tennis simning och biljard.
Sist vill jag bara upprepa Carinas ord: ”Tänk vad mycket jag upplevt och varit med om tack vare att jag en gång börjde i  Nisses Pingisskola.”

8 svar på ”Bordtennisproffs i Portugal.”

 1. http://www.youtube.com/user/Leandro29Vieira

  är en länk till förra årets första finalmöte mot Mirandela där jag ju vann 3-0 i avgörande mot serbiskan. Sista set och glädjescenerna efteråt är lite skoj att se kanske.
  Nu vann ju Mirandela det totala mötet med 2-1. I efterhand är det klarlagt att Mirandela spelade hela förra säsongen med otillåten laguppställning varje match. Hade vår klubb vetat om detta tidigare och överklagat hade titeln varit vår, nu framkom det för sent och inget vi gör spelar någon roll. Kinesiskan och serbiskan är enligt regler inte tillåtna att spela samtidigt! Tyvärr är det ingen som vill kännas vid problemet… det portugisiska förbundet allra minst (eftersom de gjort upp regler som de inte sett till att kontrollera). Betänk då att Mirandela såg till att anmäla vår kinesiskas ”dubbelspel” i Kina samt i portugisiska ligan första året vilket fick henne diskad i finalen. Två år borde titeln varit min, mitt lags och vi mästare… Mirandela lyckas somehow alltid lura till sig guldet. Fult är det. Kanske klarar vi av titeln i år, kanske inte…

 2. Play off börjar i mitten av maj och ev. final är slut 6-7 juni. Hoppas på trevligt resultat då. Blev 2a i Cup of Portugal förra helgen efter Mirandela så förhoppningsvis ska resultatet vara det omvända om vi ska stå som Portugisiska guldvinnare. Iaf. Ville önska en glad påsk!! Kram

 3. Tack för lyxfrukosten i julas! Uppskattades verkligen!! 4-1 mot Garachico idag. Vann över deras kinesiska 3-1, dubbel med Fu Yu och ytterligare en singel. Alla matcher i grundserien är intressanta, vi hoppas dock på final men vinst denna säsong.

 4. Hej. Tillbaks på Madeira igen för en ny säsong. Drar igång i slutet av aug, Ettu-cup i S:t Petersburg. Tills dess är det träning på gym, beachvolleyboll, pingishallen och en nybörjarkurs i salsa som upptar min tid.

 5. Jag har dröjt med rapport från finalen. En stor besvikelse blev det. Vi hade inte ”fullt lag” i finalen. Kinesiskan blev ”diskad” pga ogiltigt spel i två ligor och hon fick inte ställa upp i slutspurten. Så en final som mest troligt hade blivit superspännande blev det ingenting av. Snopet och verkligen trist efter en hel säsongs inriktan på endast en sak- att bli Portugisisk Champion. Well, en säsong ytterligare har jag där, kanske får vi chansen igen…men med ett nytt lag. Ny kinesiska som nog blir portugisisk medborgare nu, samt en portugisiska.

 6. 4 timmar varade den andra semifinalen & jag är just hemkommen. Zoya- Maria Xiao 3-0. Zhang- Luo Xue 1-3. Carina- Yao Li 2-3. Dubbel Carina/Zhang- Yao Li/Luo Xue 3-1. Zoya- Luo Xue 1-3. Carina- Maria Xiao 3-2. Zhang- Yao Li 3-0. 🙂 4-3 till oss alltså! Nu väntar final 12, 19 och ev 20 april. Tack & lov:).

 7. Första semin avklarad. Igår vann vi bortamatch mot Estreito m 4-1. (3an)Maria Xiao – (1an)Zhang Ying Ying: 1-3. (1an)Yao Li – (2an)Carina Jonsson: 0-3. (2an)Luo Xue – (3an)Zoya Novikova: 3-0. Yao Li/Lup Xue – Zhang Y. Ying/Carina: 1-3. Maria Xiao – Carina: 1-3
  Nästa match 18/3.

Kommentarer är stängda.