Proffs på bordtennis.

     En gång för ganska länge sedan, närmare bestämt hösten 1988,hände följande. Ett par tvillingflickor kom till PingisNisses träningslokal för att lära sig grunderna i bordtennis. Båda var spegelvända men det upptäckte inte den arme tränaren. Så den ena fick börja träna med höger hand. En dag dök modern upp i lokalen och såg mycket förvånad ut. Felet uppdagades och rättades genast till.

SAVE0010

Det fanns även en hund med i spelet. Nämligen blandrasvalpen
Hobbe.
  2xhobbe . Sussanne och Carina Jonsson, som flickorna hette , turades om att sköta valpen och att träna. Det fungerade mycket bra. År lades till år. Flickorna fick en erkänt bra utbildning. Målet var hela tiden SM- och landslagsspel. Efter några år i källaren blev det även vissa träningspass med Öråns Sk. Så småningom blev det även bordtennisgymnasiet. Det absolut sista träningspasset i källaren var april 1995. Även deltagit i  seriespel med ÖSK. 1996 blev laget klart för elitserien. Laget förstärktes med elever frånLycksele bordtennisgymnasium. Säsongen 98/99 blev Öråns damlag Svenska mästerinnor. 99/00 förlordes finalen i tredje avgörande match. Sedan upplöstes laget. (Under rubriken bordtennis har tidigare hela laget presenterats). När laget upplöstes flyttade Sussanne och Carina till Hälsingborg. Båda var sedan länge etablerade i landslaget och med flytten fick dom bättre träningsmöjligheter. Samtidigt pendlade dom till seriespel med tyska klubbar. Carina flyttade till Österrike 2004 för proffsspel. 2007 blev det Portugal där hon fortfarande är kvar. Sussanne trappade ner tävlandet och skaffade sig ett arbete i Malmö 2006. I dag har är hon nybliven mamma till Emil. Så där kan man väl säga att cirkeln är sluten. Den lycklige fadern heter Peter. IMG_3211 Sussanne och Emil

Blandat 2007 371 (2) Moster Carina och Emil

Madeira diverse 2007 005 Carina och lagkamraterna Ryskan Zoya Novakovic.
Kinesiskan Zhang Ying Ying. Bilden togs i mitten av Jan.
I Acores vid seriespel mot lag på tre öar av nio. Två flyg-
och en båtresa. Ponta Delgada, Horta och Pico.
Madeira diverse 2007 026
Carina på en av båtresorna i den Portugisiska övärlden. Det Ni nu har läst är en kortkort sammanfattning av
två tvillingflickors resa genom livet som pingisspelare
och senare som proffs. Punkt för Sussannes resa blev barndopet i Margaretakyrkan i Lycksele i februari 2008.
PICT4915

2 svar på ”Proffs på bordtennis.”

  1. Sitter här i min lägenhet på Madeira, i Ponta do Pargo och kollar igenom bloggen. Haha. Det är skoj. Man förstår då, att man fått va med om mycket för att man en gång började i ”Nisses pingisskola”

Kommentarer är stängda.