Att lära av misstag.

       Torsdag var det ett bedrövligt väder. ömsom snö ömsom regn. På kvällen tog jag fram min gamla Polarbjörn. En snöslunga tillverkad 1972 i Långsele, fast med en ny 8 hästkrafters motor. Snöslasket frös ofta fast i utkastaren.  Stannade  motorn varje gång jag skulle rensa. Sista rensningen råkade motorn gå på tomgångsvarv. Av någon anledning kom jag åt drivremmen,det var ju mörkt, höger pekfinger fastnade mot remskivan som kom att fungera som en rondellskiva. Snabbstopp på motorn och jag fick loss fingret. Sen blev det raka spåret till akuten. Mycket trevlig och vänlig personal. En sykunnig ung man satte 6 stygn och vi hann även prata lite pingis. Sedan var det bara att åka hem. Tisdag och onsdag är det pingisträning. Då kommer Johanna och Gurra. Så det får bli en snabbläkning. Vad har jag då lärt mig av detta. Det klassiska svaret brukar ju vara ”nästa gång skall jag använda huvudet,”men det kan alltid feltolkas. Vad jag lärt mig är att man alltid skall stänga av motorn först innan man skall utföra någon som helst service. Men det var synd på mina fina vinterfodrade handskar.

 S5000882

8 svar på ”Att lära av misstag.”

 1. Hej Nisse!
  Har nu precis som jag lovade dig, tittat in på din hemsida. Att se ditt finger efter besöket i snöslungan fick mig att få fantomsmärtor. Du hade tur som fortfarande har fingret kvar.

  Jag antar att vi ses på jobbet i morgon.
  Ha det så bra!
  kram. Jennie

 2. tur att allt gick bra!
  nu är det som vanligt igen hoppas jag…huvudet upp och fötterna ned…
  andra människor klagar på halkan och du nisse får klaga på all snö…och en gammal snöslunga

 3. I overstider….se ryslit ändå……
  iblann kan nära no fingra gå å´…….
  På snöslonga gå e da int å lit……
  Ja ha en kusin söm gick på n´ nit…..
  Han kört ve traktorn…snön packe se fast….
  skull spark lös-såg stövla flyg aveg ve n´hast..
  He va ba he…ini stövla va bene……
  alldes lugnest annvänn skövla gene…..

 4. Hej käre svåger!!
  Vilket elände att Du skadade ditt finger. Jag är säker på att det såg erbarmerligt illa ut.
  Men tur i oturen var väl ändå att det inte var huvudet som kommit i kläm. Läkninngs-
  processen skulle då säkert ha blivit mycket besvärligare.
  Gamla hälsar:KLANTSKALLE !!!

 5. Nisse :)! Ja det är tur det inte blev värre än så. Såg tillräckligt illa ut tycker jag!Hoppas läkningen går snabbt så du kan träna dina elever med samma finess som förr!! Ha det så bra!

Kommentarer är stängda.