Skogskurs 1957

SAVE0011 

Denna kurs i skogsvård hölls i Rödingträsk ungefär 1957. Deltagare: Stående från vänster Nils Bertholdsson Olov Unosson.
Sittande från vänster: Axel Nordfjäll, Arnold Nordfjäll, Egon Hamrin, Ernst Johansson, J.O.Johansson, Skogvaktare Lundberg( ledare) samt Bengt Nordfjell.
   Kursen handlade om avverkning plantering samt lite om skogens fauna. Själv uppvuxen på ett kronotorp, och ende deltagare utan anknytning till egen skog,var väl inte intresset riktigt vad det borde ha varit. Det pratades bl.a. om någon växt som kallades myrpors. När jag i dag 19 dec 2007 hittade detta 50-åriga kort, var jag tvungen skratta. För jag vet fortfarande inte hur myrpors ser ut. Enligt goggle är skvattram och myrpors samma sak. Och förr var det bra medel mot mal. Rätta mig om jag har fel. Men ett är säkert. Till sommaren skall jag lära mig vad myrpors är, om jag nu kan ta mig ut i skogen.