Älgjägare- se upp för tåget.

  Det som här ska berättas låter som en historia, men det är vad som verkligen har hänt. Ganska nyligen satt två älgjägare på pass efter stambanan som passerar via Vännäs och norrut. En älgko passerar. Förste jägaren får inget riktigt skottillfälle. Passkytt nummer två får iväg ett bra skott. Kon springer upp på banvallen , faller död ner på rygg mellan skenorna. Skytten ropar på kamraten som kommer till undsättning. Skyndsamt börjar försöket att dra älgkon av banan. Men i samma ögonblick hör de det karakteristiska klilink, klilink ,klilink. Nordpilen närmar sig med högsta fart. Snabbt hoppar de ned från banvallen, i nästa ögonblick rusar tåget förbi. De kan bara se hur älgkon rullar under tåget som en stor boll av köttfärs. Efter 100 meter åker bröstkorgen ut på sidan av tåget. Sedan hittas hjärtat lite längre bort. Lungor och diverse inälvor ytterligare längre bort. På en sträcka av 400 meter har älgkon fullständigt pulveriserats. Sådant här händer nog bara en gång under en älgjägares liv. Vad kan man då lära av detta? Kanske detta, skjut inte älgen förrän tåget har passerat. Sen kan man ju fundera  på om en eventuell fällavgift skall betalas i detta fall. Och i så fall av vem?  Skytten eller SJ? Fundera på detta kära läsare och skriv i kommentarrutan vad ni tycker.

Ett svar på ”Älgjägare- se upp för tåget.”

  1. först och främst funderar jag på om tåget verkligen låter klilink… låter det inte tut tut…
    Sedan så tycker jag nog SJ ska betala..

Kommentarer är stängda.