En god äppelpaj.

 En enkel och lättlagad efterrätt.         Ingredienser till ca. 6 portioner.    6 normalstora äpplen, gärna gröna
   2 dl. vetemjöl
   1,5 dl. strösocker
   100 gr. smör
    1 msk. kanel
        Tillredning
  Skala äpplena kärna ur samt skär dom i klyftor. ca 3 klyftor av 
  varje halva. Häll 0,5dl socker samt kanelen i en lagom stor
  plastpåse. Blanda och lägg i klyftorna. Skaka om ordentligt.
  Lägg sedan klyftorna i en ugnsfast form. Blanda noga mjölet
  och resterande socker samt fördela blandningen jämt över
  äpplena. Ev. rest i påsen strös också över. Slutligen ta fram
  smöret som du haft i frysen i 30 min( lättare att hyvla) gör
  med osthyvel tunna skivor och täck över. Grädda i mitten av
  ugnen i 225 grader. 20-25 minuter eller tills äpplena fått 
  en läcker brun färg. Kan serveras både varm eller kall. Som tillbehör, glass eller vaniljsås. Sedan kan ju var och en prova sig fram till en personlig smaksättning vad gäller socker och kanel. Smaklig måltid. PS. Vill du vara lite lyxig, ta 3dl vaniljsås och 3dl vispad grädde. Rör ihop detta och du får ett perfekt smaksatt tillbehör till pajen. DS.

             
 

  .

Ett svar på ”En god äppelpaj.”

  1. Mmmm, äppelpaj. Tur att jag var ute och joggade igårkväll. För att bara tänka på äppelpaj börjar ringarna att svalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *