Senkommen schackrevanch.

   Torsdagen den 26juli 2007 kl. 09:12 ringde telefonen. Följande samtal utspelade sig: Hej det är Bosse sa en röst i telefonen. Jasså…hej svarade jag. Rösten fortsatte: Ja, du kanske inte minns mej men vi har spelat schack i Lycksele schackklubb. Jag kände en viss tvekan innan jag svarade: Ä- hum ? !! jo nu tror jag att jag minns. Bosse fortsatte, det är så att jag och min fru är på en semesterresa. Vi befinner oss i Lycksele. Det är 8 år sedan vi var här senast. Kom att tänka på Nisse som jag spelat med/mot i Lycksele schackklubb. Kan vi möjligen träffas? Självklart svarade jag det vore trevligt. Vi är hemma i Knaften till halv ett så välkomna. Efter vägbeskrivning dröjde det 20 minuter innan en bil svängde in på gårdsplanen. Ut klev två Uppsalabor och presenterade sig som Bosse och Marianne Nyberg. Då föll alla bitar på plats. Det var ju Bosse från Nybruksgatan i Lycksele. Minns t.o.m. hur han brukade sitta vid spelbordet.Vi kunde snart konstatera att det var 44 år sedan som vi hade träffats senast. Det var mycket trevligt att återse en lagkamrat efter så många år.Tiden försvann så snabbt att vi insåg att vi måste anslå följade dags förmiddag till en fortsättning. Bosse berättade att han efter miltärtjänsten lämnade lycksele för Stockholm. På senare år blev  det Uppsala. Han berättade vidare att han deltagit i SM-spel i 44 år i rad. Inponerande. Självklart hann vi med ett antal partier i  blixtschack. Det märktes ganska snart att Bosse förkovrat sig en hel del. Han fick en senkommen men solklar revanch. Trots en svidande förlust var det jättekul. Får nog åka på träningsläger till dom gamla Ryska mästarna innan ett ev. nästa år.Här följer en bild på Bosse och Marianne.