De gamla bortglömda fotbollsplanerna.

     Under denna rubrik kommer så småningom att presenteras bilder och kanske korta kommentarer. Under 1950-60 talet spelades en byalagsserie i fotboll inom Lycksele Kommun. Deltagande lag kom från byar som Busjön, Holmgård, Lillögda, Ruskträsk, Vägsele, Vormsele, Vänjaurbäck.
  Ett smakprov. Södra målramen Holmgård Arena.
     Västra läktaren     
 
  Nu är vi på besök i Busjön, 15 km no Lycksele. En mycket välbevarad plan tack vare att det funnits jordbruk i byn tills för något år sedan. Men numera är det långt gräs eftersom slåtterarbetet har upphört. Sven Karlsson som återvänt, från Stockholm, till sina rötter var mig till stor hjälp när han visade var planen varit belägen. Månne det lilla diket på mitten finns kvar? 
 
 Nästa anhalt blir Vänjaurbäck 27 km s Lycksele. Den nya planen som även var min hemmaplan låg inne i tät skog ca. 1km från V-bäck City. Första dagen fann jag inte igen planen. Andra dagen fick jag hjälp av en ortsbo, Åke Bäckman, och då lyckades vi lokalisera planen. Det är inte så enkelt när det vuxit upp skog som är nära 50-årig. När jag blundade och drömde mig bakåt i tiden kunde jag nästan höra ropen ” heja Vänjabäcka.”eka mellan backarna.
 

Ett svar på ”De gamla bortglömda fotbollsplanerna.”

  1. Heja Nisse vore bättre om du hörde eka. Det är verkligen roligt att du gör detta.
    Jag (Åsa) och Bodil Anundsson brukade vara på fotbollsplanen och hoppa längdhopp ibland. Det är evigheter sedan jag gått förbi där.
    Hälsningar Åsa

Kommentarer är stängda.