Kamratträff med ”paltkoma?”

   
 Från vänster: Mats Andersson Kramfors, Henning Sundström Robertsfors,, Karl-Ivan Andersson Sävar/Ekträsk, Axel-Hugo Brändström Göteborg,
Martin Brändström Borlänge.
  Vecka 23 samlades 5 ungdomskamrater f. 1931/32. Samtiliga uppväxta i Överklinten med omnejd. Tisdag 5 juni ordnades övernattning i Överklintens kvarn som byggts om till turistlogi. Onsdag besök på ostlagret i Ånäset. Lunch i Burträsk  i Ostens hus. Middag med palt var beställd hos Berit på Österlundstorpet.(www.osterlund.nu/torpet/ ) Undertecknad fick förfrågan om att åka ner och tillverka palt enligt det recept som används i inlandet spec. Lycksele kommun. Nappade på förslaget. Det var ju samtidigt trevligt att träffa pojkarna eftersom jag kände några sedan åren 1949-1950. Då hade jag anställning som bonddräng i Fräkenbäcken, ett ensligt ställe mellan Överklinten och Robertsfors. Palttillverkningen gick bra, gästerna åt med till synes god aptit. Det var en trevlig eftermiddag på Österlundstorpet. Själv hade jag en bra bit att åka så jag avvek från platsen innan en ev. ”paltkoma” hade inträtt.Förhoppningsvis får jag kanske någon kommentar på bloggen. För att magen skall må riktigt bra har vi hemma hos mig infört att alltid börja med en sallad, vilket jag i hastigheten glömde meddela värdinnan Berit. Men till en ev nästa gång så vill jag rekommendera detta:
  Nisse Lycksele scoutkårs leg. paltkokare.
  (Tillika Fräkenbäckdrängen)