Det äldsta skolkortet.

 Har återigen tittat i min mors album och hittat ett kort från den tid då det fanns skola på Åliden. Ett ställe, 32 km från Lycksele, med två bosättningar. Kan nämnas att första nybygget på Åliden tillkom 1827.
 
 I bakre raden fr.v. Paul Forsgren, Ruth Englund, Tore Forsgren.
 Lärarinnan bakom är Ingegärd Gustafsson. Främre raden fr. v. Gunborg Forsgren, Lilly Söder, Sture Nordfjäll, Irma Nordfjell. Saknas på bilden gör Sören Bertholdsson.  Han kanske hade håltimme men den var nog inte uppfunnen då. Skolgången var också begränsad till en termin per år. I alla fall så var året 1935.  Tack till Gertud och Irma Nordfjell som varit mig behjälpliga  att identifiera personerna på kortet.

Ett svar på ”Det äldsta skolkortet.”

  1. Kul för en lärarinna som jag att se en riktigt fröken! Det är väl bäst att jag plockar fram pekpinnen och skjuter ner glasögonen på nästippen för att stå mig i konkurensen.

Kommentarer är stängda.