Oproffs eller de verkliga amatörerna.

   Här kommer en härlig bild från 50-talet. Det verkliga järngänget som hette Vänjaurbäck IK. Här var det killar som inte spelade döende svanen så fort de fick en smäll. Storfräsarna i Inter Barcelona m. fl. kan slänga sig i väggen . Dessa välbetalda proffs verkar inte veta vad fair play är. Det är ynkligt att skåda hur vissa filmar till sig straffar och frisparkar. I våran division som var Lycksele byaserie, där small det ofta men ingen visade svagheten att lägga sig att ”dö”utan det var bara att sätta emot. Fotbollsplanerna var av skiftande karaktär. Allt från lös sand upp till fotknölarna till grovt grus som rev upp händer o knän. Däremellan fanns det också gräsplaner. De bestod av lägdor med varierande lutningar Och ibland med ett litet dike på mitten.På något ställe fanns ett träd på planen som en extra helback.Men kul hade vi.
 
Bakre från vänster: Karl-Ellon Israelsson Arne Bäckman Göran Nilsson Ivan Eriksson Arne Göthesson Främre från vänster: Dan Renman Ernst Johansson Sture Sjögren Nils Bertholdsson Lennart Lundberg Erland Konradsson.