Hamburgerbröd

                 Ingredienser
   50 gram jäst
   5 dl mjölk
   0,5 dl olja
   1 tsk salt
   2 tsk socker
   0,5 dl kli (kruska-eller vetekli)
   0,5 dl vetegroddar
   4 dl grahamsmjöl
   8 dl vetemjöl special
   Ev. pensling sesamfrö vatten/uppvispat ägg
           Gör så här
   Värm mjölken och oljan till 37 grader
   Häll Mjölk olja o jäst i en degbunke /hushållsassistent
   Om degvätskan är mycket varm, vänta en stund
   med jästen. Tillsätt socker, kli och vetegroddar rör om.
   (  Om bunke o elvisp använd degkrokar)
   Tillsätt grahamsmjölet och ca. 6 dl av vetemjölet och
   kör till en jämn deg. i med resten av vetemjölet och 
   arbeta in mjölet ordentligt. Degen skall släppa bunkens   
   kanter och inte vara kladdig.Tar ca. 5 minuter.
   Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk i 30-40minuter.
   Ta sen upp degen på mjölad bänk och knåda den.
   Dela degen i 2 delar.Dela varje bit i 10 lika stora delar.
   Tryck ut varje del till en rundplatta ca. 10 cm i diameter.
   Lägg  på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min.
   Pensla och grädda mitt i ugnen 225 grader i 8-10 min.
   låt svalna under duk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *