Annes äppelyoghurtbröd.

                      Ingredienser
       2 dl havregryn
       5 dl siktat dinkelmjöl
       1 dl linfrön (hela)
       1 dl russin
       1 dl grovt hackade hasselnötter
       2 tsk bikarbonat
       2 nypor havs/fling-salt
       4 dl naturell yoghurt
       1 rivet äpple
       3 msk honung                      Tillredning
        Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga i en stor bunke. Rör ned det rivna äpplet  yoghurt och honung, blanda ordentligt. Om det behövs, lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och häll i smeten. (Smeten skall alltid hällas i  det är papperet som är valfritt. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca. 1 timme och 20 min. Kontrollera brödet med sticka.

Ett svar på ”Annes äppelyoghurtbröd.”

  1. Detta recept lät smarrigt, det måste jag prova!!! Har du ngt annat tips på bröd inför midsommarfesten i min mysiga trädgårdslund utanför min röda stuga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *