Kommunmästerskap i BT Historik.

1997 startade undertecknad, som komplement till Bästa Fyran, en tävling för klasslag i Åk 5 och 6. 1998 utökades tävlingen att gälla Åk. 3 – 6 och blev då ett kommunmästerskap för klasslag. Intresset för tävligen växte år från år. 2003 deltog 49 lag från kommunens skolor. Med 4 spelare samt 2 reserver i varje lag förstår man att många ungdomar var engagerade, att tävlingsformen var intressant, samt att från denna tävling kom all påfyllning till träningsgrupperna i Öråns SK. Av skilda orsaker upphörde skolturneringen detta år och dåvarande styrelse i ÖSK verkade inte förstå konsekvenserna. Efter 4 år av nedgång med snart obefintliga träningsgrupper har nu Öråns bt med ny ordförande i spetsen insett att en nystart är ett måste.Undertecknad har fått förfrågan om organisatorisk hjälp till en nystart hösten 2007. Har lovat, om vissa villkor uppfylls, att tillsammans med en annan trotjänare, Dage Karlsson, försöka detta. Medveten om att inga ungdomar som tidigare deltagit i skolturneringen finns kvar i någon klass så inser man att det blir att börja om från noll.

Tävlingsform.

För att även få med flickor i lagen är reglerna sådana att varje lag skall bestå av 4 spelare, högst2 pojkar och minst 2 flickor. Bästa pojke spelar som pojke 1.näst bästa som pojke 2. Samma ordning för flickorna. Varje lagmatch består av 4 singlar samt en pojk och flickdubbel.Om matchen då är oavgjord spelas en mixdubbel. Vid många lag sker poolspel varvid segrande lag i varje pool går till slutspel.Tidigare har tävlingen avgjorts under februari och mars.

Nils PingisNisse Bertholdsson. 2007 04 08